Konst


AIRA LEE ART & DESIGN GOTLAND

Hej!

I mitt måleri arbetar jag med äggoljetempera. Färgen gör jag själv av olika pigment, linolja, ägg och vatten. Målningarna byggs upp lager på lager. Först kommer för den stunden valda färgtemat. Ur färgen växer formen under arbetets gång. Efter att ha målat i många år har jag upptäckt att de olika pigmenten har skilda egenskaper och temperament. Ex. Ultramarinens tunna, skira, lätthet eller Caput Mortums tyngd som kan lättas upp med Titanvitt. En målning kan bestå av 8 till 12 lager.


När jag inte målar arbetar jag med textil både inom konst och formgivning Design och hantverk är viktigt för mig och att varje plagg och produkt ska få ta tid. ”Slowfashion” handmåladsiden, broderi, unika plagg och produkter i siden, lin och ull. Miljöfrågor brinner jag för och det genomsyrar allt mitt skapande. Då faller det sig naturligt att jag arbetar med ”ReMade” kreativt och miljövänligt skapande där jag blandar befintligt material med nytt. Relationer, människans historia, filosofiska frågor och vår gemensamma natur/värld är min stora inspirationskälla. Med stor glädje delar jag med mig av mina kunskaper och erfarenheter på mina kurser, workshops och föreläsningar. Jag har kurser och workshops i måleri. Kontakta mig för ytterligare information. Kontakt

följ mig på Instagram

@airaleeart

"Under the Golden sky"


En serie på 9 temperamålningar.

Vintern 2021 var jag på Mallorca och samlade jordpigment som jag gjorde färg av.  Kombinationen av jord, den skulpurala Agaven, havet och bladguldet som fick symbolisera den gyllene himlen gör mig lycklig.

Ett urval av mina teckningar 2020

Måleri och grafik 2019.

Tempera på pannå 2018

2018 flyttade jag till Eksta Gamla skola där jag har min ateljee.

2012 -2017 hade jag min verksamhet i ett gammalt Fryshus i Stånga. Jag hade ett Galleri och Ateljee under samma tak.


Jag jobbade även med Textil Gotlands sommarutställningar och Öppna Ateljeer Gotland utställningar på Konsthallen i Visby. 

 "I sista minuten"

utställning på GoGart Gallery Visby 2012

Där visade jag måleri, broderi, design och grafik.

Black is Black

Våren 2011 hade jag ett projekt där jag målade av mina klädskisser. Sedan sydde jag upp plaggen efter målningarna. Så roligt. Jag kallade serien "Black is Black"


Sedan ställde jag ut målningarna och plaggen som jag riggade upp med tun fiskelina. Kanske den tuffaste hägningen jag har gjort. Utställningen avslutades med att jag klippte ner plaggen och hade en Modevisning. 

Kråkfåglar


En serie Kråkfåglar målade med Äggoljetempera på duk och pannå 2009.